Loikkaa: valikkoon, hakuun

Alfalipoiinihappo

Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 13. heinäkuuta 2015 kello 05.29 – tehnyt HMykra (keskustelu | muokkaukset)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Yleistä tietoa

Alfalipoiinihappoa esiintyy pieniä määriä punaisessa lihassa, erityisesti sisäelimissä ja vihanneksissa, kuten pinaatissa ja parsakaalissa. Ravinnosta saatava riittävä alfalipoiinihappomäärä esim. pinaatista merkitsee useita kiloja pinaattia päivässä

Pointti

Alfalipoiinihappo on vesi- ja rasvaliukoinen sekä pienimolekyylinen. Nämä ominaisuudet mahdollistavat sen antioksidanttivaikutuksen lähes kaikissa kehon osissa aivot mukaanlukien.

Antioksidantti = haitallista hapettumista estävä aine.

Vaikuttavat aineet

Elimistö valmistaa itse alfalipoiinihappoa jonkin verran aineenvaihduntaprosessiin. Alfalipoiinihappoa esiintyy kaikissa soluissa, ja se muuttaa niissä glukoosia energiaksi.

Vaikutus ja käyttö

Alfalipoiinihappo pysyy pitkään toimintakykyisenä ja vaikuttaa tehokkaasti hyvin monenlaisiin radikaaleihin eli reaktiivisiin happiyhdisteisiin, jotka vaurioittavat elintärkeitä komponentteja.

Alfalipoiinihappo on tehokas raskasmetallihaittoja vähentävä detoksifikantti, joka muuttaa haitallisia vapaita metalli-ioneja vaarattomaan muotoon kelatoimalla eli yhdistämällä niitä aminohappoihin. Sen ansiosta alfalipoiinihappo alentaa myrkyllisten metallien sekä liiallisen kuparin pitoisuuksia elimistössä.

Alfalipoiinihappo ei ole suoraan keskushermostoa stimuloiva piriste, kuten esimerkiksi kofeiini, joten se on elimistölle luonnollinen keino lisätä energisyyttä.

Käytössä huomioitavaa

Alfalipoeenihappo on luonnollinen ravintolisä, jonka käytön haittavaikutukset ovat lähes olemattomat. Siitä huolimatta on aina olemassa yksilöitä, jotka voivat saada allergisia reaktiota käyttäessään alfalipoiinihappoa. Näitä voivat olla allerginen ihottuma, kutina, kasvojen ja äärialueiden turvotus, puristus rinnan alueella ja hengitysvaikeudet. Jos jokin näistä oireista ilmenee, tulee ravintolisän nauttiminen lopettaa. Alfalipoiinihapolla voi olla myös haitallisia interaktioita verensokeria alentavien lääkkeiden kanssa.


Lähteet

1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10926311

2. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9065743

3. http://www.antioksidantit.com/alfalipoiinihappo/

4. http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=21

5. http://luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/asetyyli-l-karnitiini-ja-alfalipoiinihappo/

6. http://www.terveysterapia-aija.com/artikkelit/alfalipoiini.htm