Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ero sivun ”Guarkumi” versioiden välillä

Share/Save/Bookmark
(Ak: Uusi sivu: {{Ainesosalomake |info1=Guarkumi (Cyamopsis tetragonoloba), E-412, on stabilointi- ja sakeuttamisaine, jota valmistetaan palkokasveihin kuuluvan guar-kasvin (Cyamopsis tetragonolob...)
 
 
Rivi 1: Rivi 1:
 
{{Ainesosalomake
 
{{Ainesosalomake
|info1=Guarkumi (Cyamopsis tetragonoloba), E-412, on stabilointi- ja sakeuttamisaine, jota valmistetaan palkokasveihin kuuluvan guar-kasvin (Cyamopsis tetragonoloba) siemenistä.
+
|info1=Guarkumi (Cyamopsis tetragonoloba), E412, on stabilointi- ja sakeuttamisaine, jota valmistetaan palkokasveihin kuuluvan guar-kasvin (Cyamopsis tetragonoloba) siemenistä.
 
Käytettävät kasvinosat: Siemenet
 
Käytettävät kasvinosat: Siemenet
 
|info2=Galaktomannaani
 
|info2=Galaktomannaani

Nykyinen versio 13. toukokuuta 2022 kello 09.55

Yleistä tietoa

Guarkumi (Cyamopsis tetragonoloba), E412, on stabilointi- ja sakeuttamisaine, jota valmistetaan palkokasveihin kuuluvan guar-kasvin (Cyamopsis tetragonoloba) siemenistä.

Käytettävät kasvinosat: Siemenet

Vaikuttavat aineet

Galaktomannaani

Vaikutus ja käyttö

Hidastaa hiilihydraattien imeytymistä, lisää sappihapon erittymistä ulosteeseen, alentaa kolesterolia. Käytetään elintarvikkeissa, sekä diabeetikoiden ja laihduttajien erityisvalmisteissa.

Käytössä huomioitavaa

Lähteet

1. Erityisvalmisteet Suomessa -julkaisu 2001

2. https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/valmistus/yhteiset-koostumusvaatimukset/elintarvikeparanteet/lisaaineet/e-koodit/e412/