Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hainrusto

Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 13. heinäkuuta 2015 kello 07.31 – tehnyt HMykra (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: {{Ainesosalomake |pointti=Nestemäistä hainrustoutetta on testattu kliinisesti rinta-, keuhko-, eturauhas- ja munuaissyövissä ja multippelimyelomassa sekä psoriasiksessa ja sil...)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Yleistä tietoa

Luonnosta on löydetty monia angiogeneesiä estäviä aineita: berberiini, vihreä tee, kurkumiini, soijan genisteiini, tomaatin lykopeeni, kirsikan perilliinialkoholi, pellavansiementen lignaanit, valkosipulin diallyylisulfidi, seleeni, E-vitamiini, pinaatin luteiini, karnosiini, EPA- ja CLA-rasvahapot sekä nestemäinen hainrustouute.

Pointti

Nestemäistä hainrustoutetta on testattu kliinisesti rinta-, keuhko-, eturauhas- ja munuaissyövissä ja multippelimyelomassa sekä psoriasiksessa ja silmän verkkokalvon rappeumassa. Tulokset ovat olleet myönteisiä

Vaikuttavat aineet

Hainrustouutteella on useita samanaikaisia vaikutusmekanismeja. Se salpaa verisuonten kasvutekijää VEGF:ää, vähentää matriksin metalloproteiinien (MMP) aktiivisuutta (joka on suuri kasvaimen suuretessa), kiihdyttää endoteelisolujen ohjelmoitua kuolemaa (apoptoosia) ja lisää elimistön oman angiostatiinin tuotantoa kasvaimen lähikudoksissa. Angiostatiini hillitsee angiogeneesiä.

Vaikutus ja käyttö

Hainrustouuteen angiogeneesiä estävä vaikutus on osoitettu ihmisissä Montrealin McGill-yliopistoklinikassa. Koehenkilöiden käsivarsiin ihon alle sijoitettiin kirurgisesti polymeeri-implantti, joka saa aikaan angiogeneesin. Puolet koehenkilöistä sai suun kautta hainrustouutetta, joka esti heillä angiogeneesin.

Käytössä huomioitavaa

Jauhemainen hainrustouute voi olla haitallista syövän hoidossa. Varoitus ei koske nestemäistä hainrustouutetta, jossa ei ole kalkkia eikä D-vitamiinia.

Lisätietoa

Suomen Lyme Borreolioosi ry: http://borrelioosi.net/foorumi/viewtopic.php?f=1&t=496

Lähteet

1. Suomen Lyme Borreolioosi ry: http://borrelioosi.net/foorumi/viewtopic.php?f=1&t=496

2. Nestemäinen hainrustouute: http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=239

3. http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=156