Loikkaa: valikkoon, hakuun

Hampunsiemenöljy

Share/Save/Bookmark

Yleistä tietoa

Suomalainen hamppulajike FIN-314.

Tuoreena hampunsiemenöljy on vihreää johtuen lehtivihreästä, jota on luontaisesti täysin kypsyneissä siemenissä. Hampunsiemenen aromi on pähkinämäisen vehreä.

Vaikuttavat aineet

Kokonainen hampunsiemen sisältää likimäärin 20 - 25% proteiinia, 20 - 30% hiilihydraatteja ja 10 – 15% liukenemattomia kuituja. Mineraaleja on runsaasti (fosfori, kalium, magnesium, rikki, kalsium) sekä pienessä määrin rautaa ja sinkkiä. Siemenessä on myös suuri määrä karoteenia (A-vitamiinin esiastetta). Hampunsiemen sisältää kaikki ihmiselle välttämät-tömät aminohapot. Fin-314 sisältää linolihappoa (LA, Omega 6) ja alfalinoleenihappoa (ALA, Omega 3) ja lisäksi öljyhappoa (OA), gammalinoleenihappoa (GLA, Omega 9) ja stearidoolihappoa (SDA).

Vaikutus ja käyttö

Kylmäpuristetussa muodossa ruokaöljynä (fin-314). Kaikille, jotka eivät saa riittävästi monityydyttymättömiä rasvahappoja ruokavaliossaan. Erityisesti kuitenkin urheilijoille, raskaana oleville, kasvis-syöjille, vanhuksille, stressaantuneille ja raskasta työtä tekeville. Seuraaviin tautitiloihin: allergiat, ihottumat, reuma, astma, sydän- ja verisuonitaudit. Tulehdussairaudet ja diabeteksen ennaltaehkäisy.

Käytössä huomioitavaa

Huumaavan vaikutuksen aikaansaava ainesosa ei esiinny koskaan hampun siemenessä, vaikka lajikkeet olisivat vahvasti huumaaviakin!!


Lähteet

1. Erityisvalmisteet Suomessa -julkaisu 2001