Loikkaa: valikkoon, hakuun

MSM eli metyylisulfonyylimetaani

Share/Save/Bookmark
Versio hetkellä 13. joulukuuta 2015 kello 10.06 – tehnyt MRonkko (keskustelu | muokkaukset)

(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Yleistä tietoa

MSM (metyylisulfonyylimetaani) on luonnostaan esiintyvä rikkiyhdiste, jota esiintyy pieniä määriä kehossamme ja monissa ruoka-aineissa. MSM löyty kehon jokaisesta solussa ja se on rakenteellisesti ja toiminnallisesti tärkeä osa 150 yhdisteessä, mukaan lukien hormonit, entsyymit, vasta-aineet ja antioksidantit.

Pointti

Puhtaassa muodossaan MSM (metyylisulfonyylimetaani) on tuoksuton, valkoinen, kidemäinen jauhe, jolla on hiukan kitkerä maku.

Vaikuttavat aineet

MSM:n sisältämää rikkiä on lihaksissa, ihossa, luissa, hiuksissa ja kynsissä. MSM:ää tavataan verestä, ja sitä on noin 0.2 % aikuisen ihmisen painosta.

Vaikutus ja käyttö

Ravintomme sisälsi aiemmin rikkiä enemmän, mutta ruoan prosessointi, varastointi, kuivatus, säilöntä sekä säilöntäaineet ovat vähentäneet ravintomme rikkipitoisuutta.

Rikin puutostilat liittyvät haurastuviin kynsiin ja hiuksiin, arpikudoksiin, hitaasti paraneviin haavoihin, niveltulehduksiin, akneen tai muihin iho-oireisiin, masennukseen, muistin menetykseen, ruuansulatusongelmiin ja immuunijärjestelmän häiriöihin.

Käytössä huomioitavaa

MSM on vesiliukoinen molekyyli, joten sitä poistuu kasvisruoasta, jota valmistetaan keittämällä tai hauduttamalla vedessä.


Lähteet

1. MSM-rikki http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2703

2. Karnosiini http://luontainenterveys.fi/index.php/tuotteet/karnosiini/